NRKs Yama Wolasmal: – Min jobb er å forstå
På IRs seminar understreket Wolasmal viktigheten av å prate med alle parter i en konflikt. Barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk og Midtøsten-forsker Jørgen Jensehaugen fortalte hvilke spørsmål de mener journalister kan droppe.
IR-arrangement: Slik jobber NRKs Yama Wolasmal med Gaza-krigen
Torsdag 24. oktober inviterer IR til seminar og panelsamtale på Kulturhuset i Oslo med Yama Wolasmal, PRIO-forsker Jørgen Jensehaugen og barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk, som arbeider for Leger uten grenser i Gaza.
NRK-korrespondent Yama Wolasmal vant IR-prisen 2024
Yama Wolasmal vinner IR-prisen for intervjuer med representanter for Israel og Hamas. Hederlig omtale går til Øystein K. Langberg og Nora Savosnick, samt Per Christian Selmer-Anderssen og Nora Savosnick.
Nominer bidrag til IR-prisen 2024
Hvem sto bak den beste utenriksjournalistikken i 2023? Send inn dine nominasjoner før fristen 18. februar.
Journalistikk og en verden i krise: – Enorm kontrast mellom redaksjonelle og sosiale medier
Verden blir mer urolig og uforutsigbar. Er norske journalister og redaksjoner rustet til å dekke flere store kriser og langvarige kriger på én gang?
IR-seminar 8. november: Journalistikk og en verden i krise
Krig og konflikt preger nyhetsbildet på en måte vi sjelden før har sett. Spenningene øker, og det er få tegn til at vi går mer fredelige tider i møte. Det legger et nytt press på norske journalister og redaksjoner.
Kyrre Lien vant IR-prisen for VG-reportasjen «Sommer i Butsja»
«Liens unike bilder er ledsaget av en nøktern og gripende tekst som samlet favner hele det menneskelige repertoaret i krig.»
NRK-veteran Anders Magnus blir nytt medlem i IR-juryen
NRK-veteran Anders Magnus er det nyeste tilskuddet til IR-juryen samtidig som det er satt ny rekord i antall nominerte bidrag.
IR-prisen 2023: Fullskala krig i Europa gir ny aktualitet til utenriksjournalistikken
Ukraina-krigen har tydelig vist hvordan internasjonale hendelser kan påvirke Norge direkte. Utenriksjournalistikken er avgjørende for å møte befolkningens informasjonsbehov. IR-prisen hedrer dette arbeidet.
Ukraine: Reporting War and Truth
Hvordan preger Ukraina-krigen hverdagen til journalistene som dekker krigen? Hva kan vi si om dekningen av krigen og informasjonskrigen ni måneder etter invasjonens start? Dette var temaet da IR inviterte til panelsamtale med Aftenposten-journalist Gina Grieg Riisnæs, Osint-ekspert Martin Gundersen fra NRK Beta og Oleksandra Hrybenko fra Institutt for journalistikk og mediefag ved OsloMet og tidligere «fikser» i Ukraina på Pressens hus i Oslo 17. november 2022.
Vinner av IR-prisen 2022
Helene Skjeggestad mottok IR-prisen for reportasjen «Et russisk liv» i Aftenposten/Amagasinet på Skup i 2. april 2022. Reportasjen er laget sammen med Tatjana Solojova og Polina Jedakona (foto)
Vinner av IR-prisen 2021
Frilansjournalist Anders Hammer får IR-prisen 2021 for dokumentaren «Do not split» – om demokratiforkjemperne i Hongkong.
Vinnere av IR-prisen 2020
NRK-journalistene Anette Berentsen, Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke vant Internasjonal reporters pris 2020 for dokumentaren «Søppelsmuglerne».
Vinnerne av IR-prisen 2019
Vinner av IR-prisen 2019: «Krabbekrigens ofre» av Gunnar Thorenfeldt, Siri Gedde-Dahl, Leif Stang, Ola Strømman, Hans Arne Vedlog, Tomm W. Christiansen, Øistein Norum Monsen, Audra Girijote og Janis Zvers, Dagbladet
Seminar: Slik vant vi IR-prisen
Internasjonal reporters pris gikk i år til Ronny Berg, Stian Eisenträger og Espen Rasmussen i VG for reportasjeserien «Det hvite raseriet».
IR-lederen ønsker nominasjonsrekord
– Når «falske nyheter» er årets nyord, er det superviktig å vise frem den grundige, viktige og engasjerende journalistikken, sier IR-leder Sofie Gran Aspunvik til Journalisten.
IR-prisen 2017: Anders Sømme Hammer
Anders Sømme Hammer var nominert med tre bidrag som samlet viser resultatet av en modig og standhaftig tilstedeværelse under særdeles vanskelig arbeidsforhold.
Det nye mediehatet
Gikk du glipp av vårt seminar om populisme og medieforakt? Hør debatten i opptak her!