NRK-veteran Anders Magnus blir nytt medlem i IR-juryen

Anders Magnus har jobbet som journalist i NRK i en årrekke, blant annet som rikskringkasterens USA-korrespondent. Foto: Privat

Anders Magnus blir med i juryen samtidig som det er satt ny rekord i antall nominasjoner til IR-prisen: – Jeg vil være med å heie frem journalistikk som våger å utfordre den gjengse oppfatningen, sier Magnus.

Anders Magnus har jobbet som journalist i over 40 år og har vært korrespondent på tre kontinenter, Asia, Afrika og i USA.

– Jeg har holdt på med utenriksjournalistikk det meste av min journalistiske karriere. Å formidle det som skjer i resten av verden, er noe av det viktigste norske journalister kan gjøre, sier Magnus.

Han påpeker at hendelser internasjonalt har store økonomiske og sikkerhetspolitiske konsekvenser for Norge.

– Da er det viktig at folk forstår hva som skjer, og hvorfor. Det er grunnen til at jeg gjerne vil være med i juryen til IR-prisen og på den måten fortsette å gi mitt lille bidrag til norsk utenriksjournalistikk, sier han.

Det er gjerne de store mediehusene som NRK, Aftenposten og VG som har råd, og mulighet til å drive utenriksjournalistikk. Anders Magnus understreker viktigheten av at også mindre redaksjoner dekker feltet. Han mener det er spesielt viktig for å få en bredde i journalistikken som også kan utfordre.

– Mye av norsk utenriksjournalistikk er nokså samstemt, og jeg kunne ønsket meg at det ble laget flere reportasjer med ulike blikk på begivenhetene, sier Magnus.

– Jeg vil gjerne være med på å heie frem journalistikk som våger å utfordre den gjengse oppfatningen og fylle ut bildet, så vi kan forstå bedre hva som skjer, understreker han.

Samtidig som Anders Magnus blir med i juryen har det aldri før blitt sendt inn flere bidrag til IR-prisen. Vinneren kunngjøres på Skup i april.

I år er det sendt inn 48 ulike bidrag innenfor nominasjonskriteriene. Særlig ett mediehus skiller seg ut: Klassekampen. Med ti innsendte bidrag troner avisen på toppen av oversikten:

Forrige
Forrige

Kyrre Lien vant IR-prisen for VG-reportasjen «Sommer i Butsja»

Neste
Neste

IR-prisen 2023: Fullskala krig i Europa gir ny aktualitet til utenriksjournalistikken