Bistand: Ulogisk tilnærming til nødhjelp
Hvorfor fikk Redd Barnas innsamlingskampanje til Elfenbenskysten bare inn 1,2 millioner kroner, mens deres kampanje for jordskjelvet i Japan gikk over alt forventning med 138 millioner innsamlede kroner? Spør IRIN.
Uganda: Museveni truer media
President Museveni kritiserer media, politiet og opposisjonslederen Besigye i en amper pressemelding, skriver The Daily Monitor.
Midtøsten: Kvinnelig aktivisme ikke noe nytt
Kvinner har vært like aktive som menn under protestene i Midtøsten denne våren, men aktivisme blant kvinner i regionen er ikke et nytt fenomen, skriver IPS.
Brasil: Vil samle inn hundretusener av håndvåpen
En måned etter tolv barn ble massakrert på en skole starter en massiv avvæpningskampanje i Brasil. Forrige gang en slik kampanje ble holdt sank mordraten med 11 prosent, skriver Bistandsaktuelt.
Vietnam: Narkomane blir tvunget til behandling
Det finnes rundt sytti behandlingssentre for narkomane i Vietnam og behandlingen her er obligatorisk.
Syria: Israel ønsker ikke regimeskifte
Selv om Israel har vært i væpnede konfrontasjoner med Syria i løpet av de 40 årene med Assad-familien ved makten foretrekker israelerne det stabile regimet fremfor en ukjent arvtaker, melder CSM.
Befolkning: Stor befolkningsvekst i fattige land
FN beregner at verdens befolkning vil øke til 9,3 milliarder innen 2050, skriver IPS.
Vietnam: Hmong-folket, mellom tradisjon og modernitet
Al Jazeeras videojournalist Nick Ahlmark og fotograf Nicole Precel har dokumentert Hmong-folkets tøffe hverdag i Vietnams fattigste provins.
Sri Lanka: Krigsforbrytelser begått av begge sider
FN-panelet som har utredet mulige menneskerettighetsbrudd under borgerkrigen i Sri Lanka har funnet at begge sider i konflikten har begått grove overgrep på sivilbefolkningen, melder CSM.
Kina: Sterk urbanisering av samfunnet
Ifølge folketellingen som nylig ble offentliggjort bor halvparten av Kinas befolkning i byer, skriver Alertnet.
Syria: oppgjørets time
Sett fra regimet side er oppgjørets time her, og det legges ikke lenger skjul på at regimet utkjemper en krig, skriver Peter Harling på Foreign Policys nettsider.
Peru: Enda en sosialistisk president i regionen?
Sosialisten Ollanta Humala vant første valgomgang - amerikanerne mener Peru har begått politisk selvmord, melder al Jazeera.
Afghanistan: Lite penger til helse
Afghanske myndigheter og internasjonale donorer bruker bare 10 dollar per person på helse, dette til tross for at helsetilbud anses som avgjørende for å sikre seg oppslutting mot Talibanopprørerne, melder Alertnet.
Filippinene: Kondomer på resept bekymrer
Landet er det eneste i Sørøst-Asia hvor tilgangen til reproduktiv helseservice ikke er institusjonalisert i landets lover. Nå lobber en rekke landsbyer for å forby prevensjonsmidler uten resept, melder IRIN.
Kina: Satser på Latin-Amerika
Økonomien i Latin-Amerika vokser og arbeidsplasser skapes, samtidig som regionen er proppfull av naturressurser som sikrer fremtidig vekst. Kina investerer milliarder i regionen, men hva er egentlig Kinas intensjoner?
Kenya: Uenighet om Den internasjonale straffedomstolen
Kenya ønsker å utsette rettsaken mot de seks som er mistenkte for forbrytelser mot menneskeheten under voldsbølgen i 2007-08, men de får motbør fra uventet hold.
Indonesia: Spillet om skogen
Norge og Indonesia skal samarbeide om å redde skogen. Men hvorfor frykter lokalbefolkningen skogprosjektene, spør Bistandsaktuelt.
Syria: Baath-regimets løgner
Baath-partiets argument om at Syria står alene på barrikadene for arabernes sak i krig mot Israel kan ikke lenger legitimere regimets undertrykkende vanstyre, skriver den politiske analytikeren Lamis Andoni.
Afghanistan: Sivil eller stridende?
FN og menneskerettighetighetsorganisasjoner er ikke enige om hvor mange sivile liv som har gått tapt i krigen i Afghanistan, melder IRIN.